Siffror och berättelser om vår cykling

På Cykelns dag den 3:e juni cyklar hela Sverige tillsammans, vilket speglas i imponerande siffror om cykeltid! Även detta år vill vi veta hur långt och hur länge du har cyklat. Oavsett om du cyklat runt kvarteret eller runt jorden, vi tycker att du förtjänar en klapp på axeln samt chansen att få skryta lite och kanske vinna fina priser!

Illustration cyklist

Hur mycket cyklades det under Cykelns dag 2024?

Målet för året var att tillsammans cykla runt jorden på en dag, dvs. ekvatorns omkrets på ungefär 40 076 km. Det var ett mindre gäng som ville skryta om sina cykelturer detta år, men även det lilla gänget lyckades komma långt!

Vi kanske inte lyckades cykla jorden runt, men det blev istället en resa till jordens medelpunkt (eller strax utanför kärnan, om vi ska vara mer specifika). Eller 550 gånger höjden på Mount Everest, 15 gånger Vätternrundan, eller en resa raka vägen från Luleå till Las Palmas. Det tycker vi förtjänar en klapp på axeln ändå, tack till alla som tog tiden att skicka in sina kilometer och minuter!

16525

Minuter cyklade under Cykelns dag 2024

4703

Kilometer cyklade under Cykelns dag 2024

200

Antal personer registrerade år 2024

Jordglob med två cyklister

Hur mycket cyklade vi tidigare år?

Mycket har vi alltid cyklat! År 2021 var vi till exempel cirka 5 000 personer som registrerade en rekordbrytande 474 017 minuters cykeltid under en dag, vilket motsvarar 7 900 timmar, eller 329 dagar, eller drygt 11 månader. Superbra trampat, gänget!

474017

Minuter cyklade under Cykelns dag 2021

4907

Antal personer som registrerade sina tider år 2021

212035

Minuter cyklade under Cykelns dag 2023

1480

Antal personer som registrerade sina tider år 2023

Skryt om din cykling och vinn fina priser!

Även i år är vi nyfikna på hur länge du cyklat under Cykelns dag, men vi undrar också hur långt du cyklat. Oavsett om du cyklat runt kvarteret eller runt jorden, så tycker vi att du förtjänar en klapp på axeln och chans att få skryta lite. Som extra motivation för att registrera dina cyklade minuter och meter har vi även några fina priser att lotta ut!

HUD-Y Pure White M hjälm från ABUS

Elegant när du cyklar i städer: Cykelhjälmen HUD-Y är mer än bara ett huvudskydd – den är också en modeaccessoar. Den unika, stilrena designen i kombination med det justerbara bakljuset drar till sig blickar. Rek. pris 1 800 kr.

Maria Kallay

ABUS cykelhjälm HUD-Y i Pure White
GrandPrix 5000 däck från Continental

2 stycken Grand Prix 5000 Continental-däck

Den bästa allroundern på marknaden med en helt ny nivå av prestanda. Kör snabbare, bekvämare och med ännu starkare punkteringsskydd. Rek. pris per par 1 798 kr.

Louise Larsson

Codax KinetiCore hjälm från Lazer

Med Lazer TurnSys-systemet, som tillåter en enkelt justerbar passform samtidigt som du cyklar och inbyggt KinetiCore-skydd, ger Codax KinetiCore ultimat komfort och lättviktsskydd. Rek. pris 749 kr.

Rebecka Östlund

Codax Kineticore hjälm i Matte Black
Presentkort Tvåhjulsmästarna

Presentkort hos Tvåhjulsmästarna

QC Trädgårdexperten sponsrar ett presentkort à 500 kr hos Tvåhjulsmästarna, som erbjuder professionell cykelservice och produkter av hög kvalitet och funktion.

Björn Kindemyr

  • Tävlingen organiseras av Svensk Cykling. Du deltar avgiftsfritt och utan krav på köp.
  • Den som tävlar måste vara bosatt i Sverige och vara över 18 år. Om någon under 18 år vill tävla måste det finnas en vuxen (föräldrar, vårdnadshavare, eller annan) som kan ta emot priset.
  • Du som deltar i tävlingen godkänner att vi lägger upp ditt namn på Cykelns dag sociala medier samt cykelnsdag.com vid eventuell vinst. Om du vill att vi tar bort ditt namn ur våra publicerade material får du gärna informera oss när vi kontaktar dig angående vinsten eller vid senare tillfälle via cykelnsdag@svenskcykling.se.
  • Vinsten/priset kan inte tas ut i kontanter eller bytas ut mot annan/andra produkter.
  • Vinnaren betalar eventuell vinstskatt.
  • Vinnare dras slumpmässigt. Beslutet kan inte överklagas, såvida vinnaren inte önskar priset – i så fall lottas en ny vinnare.
  • Vinnaren informeras om vinsten via e-post och vi publicerar även alla vinnare på vårt Instagram-konto @cykelnsdag. Inom 7 dagar efter att ha blivit informerad om vinsten ska vinnaren uppge adress samt personnummer för leverans av vinsten. Om vinnaren inte svarar inom 7 dagar från offentliggörandet av vinnare har Svensk Cykling rätt att utse en ny vinnare.
  • Anställda på Svensk Cykling och deras närstående tillåts inte att delta i Svensk Cyklings tävlingar.
  • När du deltar i tävlingarna godkänner du Svensk Cyklings tävlingsregler och villkor.

Registrera dina cyklade minuter och meter

Fyll i formuläret nedan senast den 4:e juni kl.15 för att skryta om hur långt och hur länge du cyklat under Cykelns dag den 3:e juni och få chansen att vara med i utlottningen av priserna ovan. Om du vill kan du också lämna in en liten berättelse, vi vill alltid veta mer om vad cykling betyder för er!

OBS: det finns ett tak på 18 timmar (dvs. 1080 minuter) och 400 kilometer (dvs. 400 000 meter) i formuläret nedan. Om du har cyklat mer än det (wow du!) så kan du fylla i och skicka in formuläret flera gånger.

Viktigt: Personen som ska ta emot priset måste vara bosatt i Sverige och vara över 18 år. Vi välkomnar dock barn och ungdomar att delta i utmaningen! Personer under 18 år ska då ange kontaktuppgifterna (namn och e-postadress) till en vuxen (föräldrar, vårdnadshavare, eller annan) som vi kan höra av oss till för att ta emot priset.

Obligatoriska fält markeras med asterisk *

OBS: Nu har ni fått skryta nog, inlämningen för 2024 är stängd. Vi återkommer den 7:e juni med vinnare och resultatet av vår gemensamma cykling.

Siffror och berättelser

“När humöret är lågt, när dagen ser mörk ut, när arbetet blir monotont, när hoppet knappast verkar värt att ha, är det bara att sätta sig på en cykel och ge sig ut på en sväng, utan att tänka på något annat än den tur du tar.”

Arthur Conan Doyle

OBS: Vi vill gärna ersätta ovanstående med ett eller fler citat från våra besökare, lämna några ord i formuläret ovan så kan du vara en av dem!

Visa din cykelglädje och vinn fina priser!

Vi vill se din och andras cykelglädje och du vill säkert vinna fina priser. För att göra det ska du fånga dina cykeläventyrer på bild och delta i vår tävling på Instagram!