Visa din cykelglädje och vinn fina priser!

Vi vill se din och andras cykelglädje och du vill säkert vinna fina priser. För att göra det ska du fånga dina cykeläventyrer på bild och delta i vår tävling på Instagram!

Hur går tävlingen till?

I få ord: ta en bild med temat “cykelglädje”, dela den på Instagram, och följ @cykelnsdag. Sedan drar vi flera vinnare slumpmässigt och informerar dem via Instagram. För att utlottningen ska vara så rättvis som möjligt kommer vi bara räkna ett inlägg per deltagande Instagram-konto.

Tävlingen pågår mellan 1:a maj och 4:e juni (det innebär att du hinner fota under Cykelns dag om du vill visa din festligaste cykelglädje). Lycka till!

Cykla + fota

Ge dig ut på en cykeltur, ta kameran eller mobilen med dig och fota vad “cykelglädje” betyder för dig. Det kan vara en glad selfie när du cyklar (när du tar en paus alltså, trygg cykling uppmuntrar vi till!) eller en suddig bild på cyklister i rörelse. Vi välkomnar alla former av cykelglädje!

Dela en bild

Har du då lyckats fånga en bild som bara skriker cykelglädje? Dags att dela den på Instagram! För att vi ska kunna hitta din fina bild, använd hashtag #CykelnsDagFoto och #CykelnsDag2024, samt tagga @cykelnsdag. Se till att ditt konto är öppet (dvs. inte privat), annars kommer vi inte åt all den glädjen.

Följ oss

Sista steget är att följa oss på Instagram @cykelnsdag! Vi vill skapa en community runt cykelglädje och vill gärna att du är med. Då kan du också hålla dig informerad om varje års event och aktiviteter, samt få andra bra tips och inspiration för ännu mer cykelglädje.

Läs våra regler innan du tävlar

När du deltar i tävlingen godkänner du Svensk Cyklings tävlingsregler och villkor. Läs dessa genom att öppna fliken nedan. Har du frågor eller funderingar, kontakta oss gärna via cykelnsdag@svenskcykling.se.

 • Tävlingen organiseras av Svensk Cykling och inte är på något sätt sponsrad, främjad, administrerad av eller förknippad med plattformen Instagram eller Meta.
 • Den som tävlar måste vara bosatt i Sverige och vara över 18 år. Om någon under 18 år vill tävla måste det finnas en vuxen (föräldrar, vårdnadshavare, eller annan) som kan ta emot priset.
 • Du som deltar i tävlingen godkänner att vi lägger upp ditt namn och tävlingsbidrag på Cykelns dag sociala medier samt cykelnsdag.com.
 • I tävlingar som anordnas av Svensk Cykling via Instagram deltar du alltid avgiftsfritt och utan krav på köp.
 • Vinsten/priset kan inte tas ut i kontanter eller bytas ut mot annan/andra produkter.
 • Vinnaren betalar eventuell vinstskatt.
 • Anställda på Svensk Cykling och deras närstående tillåts inte att delta i Svensk Cyklings tävlingar på sociala medier.
 • Instagram-kontot som används för att tävla måste följa plattformens riktlinjer för communityn.
 • Vi tolererar inga bilder som kan uppfattas som stötande eller kränkande. Sådana bilder accepteras ej som tävlingsbidrag.
 • Instagram-kontot som används för att tävla måste vara öppet (dvs. ej privat) för att Svensk Cykling ska kunna se ditt inskickade bidrag.
 • Vinnare dras slumpmässigt. Beslutet kan inte överklagas, såvida vinnaren inte önskar priset – i så fall lottas en ny vinnare.
 • Vinnaren informeras om vinsten via Instagram, dvs. den kanal där tävlingen sker, av vårt Instagram-konto @cykelnsdag. Inom 7 dagar efter att ha blivit informerad om vinsten ska vinnaren uppge kontaktuppgifter, adress samt personnummer för leverans av vinsten. Om vinnaren inte svarar inom 7 dagar från offentliggörandet av vinnare har Svensk Cykling rätt att utse en ny vinnare.
 • När du deltar i tävlingarna godkänner du Svensk Cyklings tävlingsregler och villkor.

Vad kan man vinna?

Cykeltema på bilderna, cykeltema på priserna, såklart. Våra vinnare kan alltså kamma hem en sprillansny cykel eller fina cykeltillbehör!

Vänlig påminnelse att priserna kommer lottas ut, dvs. inte kan bytas ut. Det innebär också att vi inte kommer dra någon koppling mellan bildkvalité och prisvärde – vi vill bara att ni ska njuta av en fin cykeltur och att vi får se cykelglädjen den ger!

SCOTT Scale 980

Racing-inspirerad mountainbike med lätt och hållbar aluminiumram. Växel, bromskomponenter från världsledande tillverkare Shimano. Rek. pris 12 995 kr. Ingår cykelförsäkring från Solid i 12 månader.

@pluttskydiver

SCOTT Scale 980 2024
BGM Horizon 4 Gent 2024

Bergamont Horizon 4 Gent

Mångsidig och modern trekkingcykel med komfortabel sittställning. Ram tillverkad i aluminium. Komplett med belysning, stöd och pakethållare. Rek. pris 10 495 kr. Ingår cykelförsäkring från Solid i 12 månader.

@sophiethomasson

2 stycken Grand Prix 5000 Continental-däck

Den bästa allroundern på marknaden med en helt ny nivå av prestanda. Kör snabbare, bekvämare och med ännu starkare punkteringsskydd. Rek. pris per par 1 798 kr.

@capybaradjur

GrandPrix 5000 däck från Continental
Bosch EasyPump

Bosch EasyPump

Kompakt och praktisk: pumpa cykeldäck och bollar, hemma eller på resan. Uppumpning på upp till 10,3 bar med realtidsmätning och autostopp-funktion. Rek. pris 825 kr.

@dalapop

Codax KinetiCore hjälm från Lazer

Med Lazer TurnSys-systemet, som tillåter en enkelt justerbar passform samtidigt som du cyklar och inbyggt KinetiCore-skydd, ger Codax KinetiCore ultimat komfort och lättviktsskydd. Rek. pris 749 kr.

@ekekullen1

Codax Kineticore hjälm i Cosmic Black Berry
Presentkort Tvåhjulsmästarna

Presentkort hos Tvåhjulsmästarna

QC Trädgårdexperten sponsrar ett presentkort à 500 kr hos Tvåhjulsmästarna, som erbjuder professionell cykelservice och produkter av hög kvalitet och funktion.

@lara.zhino